Quantcast
Channel: Yle Uutiset | Kotka | Tuoreimmat uutiset
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9787

Eduskuntavaaleihin lähdössä tutut kasvot Kymenlaaksosta

$
0
0

Runsaan vuoden kuluttua käytävissä eduskuntavaaleissa on näillä näkymin ehdolla kaikki nykyiset kymenlaaksolaiset kansanedustajat. Perussuomalaisten Juho Eerola on lähdössä ehdolle kevään europarlamenttivaaleihin, mutta sanoo olevansa käytettävissä eduskuntavaaleissa, mikäli häntä pyydetään. Perussuomalaisten Jari Lindström, SDP:n Sirpa Paatero sekä kristillisten Sari Palm ovat kukin asettumassa ehdolle.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa ehdokkaat valitaan ensimmäistä kertaa uudesta, Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Uuteen vaalipiiriin kuuluvat Kymenlaakson lisäksi Etelä-Karjala ja Etelä-Savo. Tulevien vaalien kampanjointi tietää ehdokkaille paljon työtä ja rahanmenoa.

– Vaalipiirihän on todella laaja, kierrettävää on paljon. Puolueemme tarvitsee paljon uskottavia ehdokkaita eri puolilta vaalipiiriä, sillä vaalit ovat joukkuetyötä, pohtii kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Palm.

– Vaalityö vaatii lisää resursseja: ilmoituksiin, tilaisuuksiin ja kilometreihin, kiteyttää SDP:n Sirpa Paatero.

– Etenkin ensikertalaisille kampanjointi on vaativaa ja läpipääsy on vaikeaa, pohtii puolestaan perussuomalaisten Jari Lindström.

Kenen etua ajetaan?

Vaalipiirin pinta-alan kasvu on ehdokkaille siis työläs kampanjoitava. Vaan kuinka käykään sitten, jos uurnaan kolahtanut äänipotti oikeuttaakin paikkaan eduskuntatalon istuntosalissa? Kaikki kymenlaaksolaisehdokkaat vannovat yhteistyön nimeen, ja varsinkin maakuntamme naiskansanedustajat ovat optimistisia vastuunkantamisen suhteen.

– Kyllä edustajilta löytyy kykyä ajaa koko alueen asioita, mutta aina on alueellisia painotuksia, muotoilee demareiden Paatero.

– Yhteistä työtä on paljon ja ihmisten arki on samanlaista niin Kotkassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa kuin Savonlinnassa tai Pieksämäelläkin, arvioi Palm.

Perussuomalaisten Lindström on varovaisempi. Hänen mukaansa jo nykyisten alueiden edunvalvonnassa on taakkaa kylliksi. Oman alueen etujen ajaminen, siltarumpupolitiikaksikin kutsuttu kotiinpäin vetäminen voikin saada uusia muotoja.

– Aluepolitiikkaa ei saa unohtaa, mutta sitä pitää tehdä nykyistä taitavammin. Kun ihminen äänensä antaa, hän luonnollisesti odottaa edustajansa ajavan oman alueen etuja, Lindström sanoo.

Teemat selvillä

Ensi vuoden huhtikuussa käytäviin eduskuntavaaleihin on vielä hyvä tovi aikaa. Välissä poliittista pakkaa sekoittavat europarlamenttivaalit. Isoja kysymyksiä voi vielä nousta niin  vaalikarjan kuin ehdokkaidenkin mieleen, mutta jo nyt suuret teemat ovat istuville kansanedustajille selvillä.

Puolueisiin katsomatta merkittävimmiksi teemoiksi Kaakkois-Suomen vaalipiirissä nostetaan itänaapuri. Venäjä on varmasti suurin yhteinen nimittäjä, vanavedessään rajan läheisyyden kirittämät kauppa ja liikenne. Tarkempia ehdokaskohtaisia näkemyksiä saatanee kuitenkin odottaa vuoden 2015 keväthangille.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9787

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>